недеља, 12. октобар 2014.

Pomoć poplavljenima pod sloganom "sms na 1003 za ručni rad"

Kao i uvek - rukotvorine - kao grupa na Facebook-u, koja je prerasla u udruženje gradjana Rukotvorine Balkan - medju prvima je pružilo pomoć poplavljenim područjima.

Članovi grupe - udruženja, javili su se iz cele Srbije, pa čak i Bosne, Crne gore i Makedonije. Svako je poslao po paketić onoga što je sam osmislio i napravio, uložio svoja sredstva i talenat - te donirao da se proda za sms na 1003, ili u prodajnim akcijama u Nišu.

Akciju je pomogla galerija Millie design iz Niša, obezbedivši prostor za akciju, kao i donirajući i svoje lične radove, koje sama vlasnica pravi, kao i mnogi njeni saradnici.




U medjuvremenu, ovom udruženju javila se ekipa Banker radija, iz Niša, koja je organizovala akciju pomoći 31. maja - u shopping centru Forum u Nišu, u saradnji sa frizerima iz Niša, koji su šišali za prilog poplavljenima. Ovde su se takodje rukotvorci odmah odazvali i postavili dva štanda u holu ovog šoping centra. Akcija je uspela, sakupljena su sredstva i predata organizatoru, koji ih je zajedno sa sredstvima prikupljenim od frizera - prosledili dalje za pomoć poplavljenom Obrenovcu i drugim mestima Srbije.

Ovim gestom, retko zaposlene, uglavnom nezaposlene članice udruženja Rukotvorine Balkan, odvojile su sredstva od svog kućnog budžeta, uložile u materijal i - prionile na posao. Svoj talenat, nepresušni izvor inspiracije, kao i saosećanje sa ovim nastradalim ljudima - pretočile su u sredstva kojih su se od srca odrekle, nadajući se da su barem malo doprinele, da se ovi ljudi koliko-toliko obezbede i pripomognu. 

Нема коментара:

Постави коментар

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *